Volkswagen nega la denúncia de l’EPA

0
900 180 361, telèfon habilitat pel grup Volkswagen

El grup Volkswagen ha emès un comunicat negant els fets

Fa un moment explicàvem que l’EPA havia denunciat un cop més al grup Volkswagen per, suposadament, tornar a utilitzar el software fraudulent en els motors 3.0 V6 TDI. Doncs bé, Volkswagen ha emès un comunicat on, a diferència de l’escàndol del setembre on ho va admetre immediatament, ha negat qualsevol nou cas de frau de les emissions.

El grup automobilístic diu que els seus motors 3.0 V6 TDI que equipen models de la marca Volkswagen, Audi i Porsche a Estats Units no contenen cap tipus de software fraudulent que manipuli les emissions quan ha de passar les proves d’homologació. Així mateix, admet que els únics motors trucats són els TDI EA 189 que ja tothom coneix i que treballarà amb l’EPA per resoldre aquesta “confusió”.

De moment no sabem res més al respecte, però sembla que aquest cop el grup alemany pugui tenir la raó ja que si hagués d’amagar quelcom suposem que ho haurien admès immediatament tal i com van fer al setembre. Tot i així, esperarem a un nou comunicat de l’EPA reafirmant o desmentint la nova denúncia. Si es confirmés el frau seria un nou pal per als alemanys i, aquest cop, afectaria també a Porsche que fins ara s’havia salvat del dieselgate. A més a més, la xifra d’onze milions de cotxes a nivell mundial afectats pel frau de les emissions, creixeria bastant més.