Volkswagen sí que ha compensat als clients afectats d’Estats Units

Si sou un dels propietaris que teniu un model del grup Volkswagen afectat pel frau de les emissions, sapigueu que la marca no us indemnitzarà econòmicament.

Fa uns dies va sortir que Volkswagen Amèrica oferia una targeta de regal a tots aquells clients d’Estats Units que tenien el seu cotxe afectat pel Dieselgate, la qual era una Visa de prepagament amb un saldo de 500 dòlars i un altre import per gastar en concessionaris Volkswagen. A més a més, oferien servei gratuït d’assistència en carretera les 24 hores del dia durant tres anys. Els clients de Volkswagen a Europa esperaven una compensació similar a aquesta però, per sorpresa, el grup ha anunciat que no en tindran cap.

En una entrevista, el portaveu del grup automobilístic va dir que “la compensació financera només seria per a clients d’Estats Units i Canadà”. En tot cas, també va assegurar que volien que els propietaris europeus es veiessin el menys perjudicats possible i, per això, el grup es faria càrrec de les penalitzacions corresponents al increment de les emissions de CO2.

L’explicació que dóna Volkswagen per la manca de compensació econòmica a Europa és purament de mercat. A Estats Units són “poques” les unitats afectades i la venda de motors dièsel és molt baixa, per això el grup vol cuidar els clients per tal de mantenir intacte el mercat nord-americà, mentre a Europa són més de 8 milions de vehicles afectats i Volkswagen sap que les vendes seguiran sent bones ja que molts models es venen pel seu propi nom. A més a més, els motors dièsel representen gairebé el 50% de les vendes de cotxes al continent europeu.

A principis d’any començarà la crida perquè els models afectats amb el motor EA189 passin per els tallers dels concessionaris per intentar solucionar el problema de les emissions controlades pel software fraudulent.