Volkswagen paralitza la venda a Espanya dels TDI manipulats

0
Volkswagen paralitza la venda a Espanya dels TDI manipulats
Volkswagen TDI
Volkswagen paralitza la venda a Espanya dels TDI manipulats
Volkswagen TDI

El grup Volkswagen paralitza la venda de 3.320 unitats

S’ha acabat, el grup Volkswagen ha decidit paralitzar la venda a Espanya de tots aquells models d’Audi, Volkswagen, Seat o Skoda que munten el motor dièsel afectat per la manipulació del software que té com a conseqüència una contaminació més elevada de la que homologa la marca. En concret, la xifra ascendeix fins a les 3.320 unitats.

Aquesta decisió afecta a tots aquells vehicles amb normativa d’emissions Euro5 que encara estaven en stock. D’aquesta manera, Volkswagen s’anticipa al Ministeri de Indústria que planejava obligar a l’empresa alemanya a paralitzar la venda d’aquestes vehicles fins que el grup no hagués solucionat el problema.

Així doncs, les vendes queden paralitzades fins nou avís ja que primer cal comprovar si aquestes unitats compleixen o no amb les normes d’emissions. Tot i que els models amb normativa Euro5 no es fabriquin des de l’1 de setembre de 2014, moment en el qual va entrar en vigor l’Euro6, les marques podien seguir venent aquestes unitats que estaven en stock fins al final de les seves existències per tal d’optimitzar tota la producció.

Espanya s’uneix així a Suïssa, Bèlgica, Itàlia o Estats Units amb aquesta paralització de les vendes que, de ben segur, suposa un greu problema pel grup Volkswagen. De moment les accions de borsa del grup alemany segueixen caient i, de moment, ningú sap quan tocaran fons.

Matthias Müller, nou president del grup, té una gran problema per solucionar i sembla que tot això no s’arreglarà d’un dia per un altre. Tot aquest embolic suposa un nou repte per al grup ja que haurà d’intentar reanimar una imatge corporativa que, a dia d’avui, es troba en fase terminal. A més a més, haurà de tornar a guanyar-se la confiança dels compradors habituals i potencials, i això, segurament, ho haurà de fer apostant seriosament per la mobilitat elèctrica. Aquest camí no serà gens fàcil per Volkswagen.