Volkswagen s’ha compromès a retornar en un any els 20.000 milions d’euros de crèdit

La història és molt senzilla, si Volkswagen no pot tornar els diners del crèdit, haurà de desfer-se d’alguna marca del seu gegantesc grup. Això és el que es comenta per alemanya després que Volkswagen demanés un enorme crèdit de 20.000 milions d’euros a 13 entitats bancàries per tal de fer front a totes les indemnitzacions i costos que suposa haver enganyat al món amb les emissions de NOx i CO2 als seus vehicles.

Però això no és tot, ja que si Estats Units (que recordem que en el tema d’emissions són més durs que a Europa) els imposa una multa màxima de 37.500 milions de dòlars, aquesta xifra de 20.000 quedarà en ridícula.

Però el problema gros recau en que el grup automobilístic s’ha compromès ha retornar els 20.000 milions d’euros en només un any i, en el cas de no poder fer-ho en la seva totalitat, Volkswagen es veurà obligat a vendre algun o alguns dels seus actius.

Segons Reuters, els quals han mantingut converses interessants amb fonts properes a Volkswagen, comenten que el primer que penjaria el cartell de “es ven” seria la secció d’enginyeria de MAN (marca de camions) que està valorada entre 4.000 i 5.000 milions d’euros.

Però clar, potser amb aquests diners Volkswagen encara no faria prou i hauria d’ampliar la seva xarxa de venda, i aquí ja entrarien tres marques; Ducati, Bentley i Lamborghini. La que sembla que més números tindria seria Ducati (recentment comprada per Audi), però això només són suposicions ja que el grup automobilístic no ha confirmat res oficialment. Tot i així, per poder vendre primer haurien de trobar comprador que pagués el que demanaria Volkswagen, però si el grup alemany té urgència per vendre seria un punt a favor perquè el possible comprador baixés el preu considerablement.

De moment Volkswagen ja ha anunciat un estalvi de 1.900 milions d’euros gràcies a la retallada d’inversions i reduint la gamma de vehicles. Tot i així, el grup encara té molta feina per endavant si vol arribar als 20.000 milions d’euros en un any.