Volkswagen diu que hi ha 800.000 vehicles afectats

L’embolic de Volkswagen no toca fons i en aquests últims dies surten coses noves que compliquen cada cop més la situació del grup automobilístic alemany. Ara, després d’una inspecció interna, s’han descobert manipulacions de les emissions de CO2 i consums. Aquest nou frau afectaria a 800.000 cotxes, la majoria dièsel però aquest cop també entren alguns benzina TSI.

El grup explica que els nivells de CO2 i consums que es registraven més baixos del que realment són en condicions normals, fet que no hauria d’alarmar-nos ja que totes les marques ho fan, però en el cas de Volkswagen les diferències són més elevades, aquí el problema.

De moment el grup no ha donat més detalls de quines marques i models afecta aquest nou frau, però si que diu que es reserva 2.000 milions d’euros per solucionar aquest desajust.

Des que va entrar com a president del grup, Matthias Müller volia impulsar una nova actitud oferint més transparència i, de moment, aquest “mea culpa” és un exemple del nou funcionament del grup. Abans dèiem que aquest nou episodi suposa un nou pal per Volkswagen, però reconèixer els errors i solucionar-los obre la possibilitat d’una finestra d’esperança i confiança cap a la marca. En aquest cas potser arribi tard, però diuen que val més tard que mai. El que està clar és que el grup ha de donar un gir radical i aquest és el començament del nou camí.