Volkswagen ha reconegut aquest nou frau en les emissions

L’EPA, l’agència mediambiental que va destapar les vergonyes del Grup Volkswagen als Estats Units, va confirmar ahir divendres que el Dieselgate és major del que pensaven després que el grup automobilístic alemany hagi reconegut el trucatge de tots els motors de 3 litres dièsel des del 2009. Així doncs, tots els Volkswagen i Audi que equipen aquets motor es troben sota investigació al país americà.

La confessió per part de Volkswagen es va produir el dijous en una reunió amb l’EPA i allà van admetre que els motors 3.0 TDI fabricats entre 2009 i 2016 també estaven immersos en el frau del trucatge de les emissions. No fa gaire que l’EPA va avisar de la possibilitat que aquests motors estiguessin afectats, però el grup Vokswagen ho va negar rotundament. Ara, després d’uns dies, sembla que el grup automobilístic alemany ha reflexionat i ha decidit confessar aquest nou frau.

Encara no se sap exactament quants vehicles amb el motor 3.0 TDI estan afectats, tant a Estats Units com a la resta del món, però el que sí que se sap és que és el mateix software fraudulent que s’utilitzava en els motors 2.0 TDI destapats, també, per l’EPA.

Si el grup Volkswagen no en tenia prou amb tots els problemes que té per resoldre en termes d’emissions, ara se l’obra una nova porta per on entraran noves multes i crítiques d’un grup bastant enfonsat que haurà de treballar molt dur si vol tornar a gaudir de la confiança del món automobilístic.