Vols pagar 200 euros menys de llum a l’any?

  0
  Vols pagar 200 euros menys de llum a l'any?

  Vols pagar 200 euros menys de llum a l'any?

  Descobreix aquestes aplicacions per  Smartphone

  A partir de l’1 de juliol, entrarà en vigor la nova llei elèctrica que permetrà conèixer a l’usuari el preu de l’electricitat en cada hora i, per tant, controlar el seu consum. Ja han sorgit diverses aplicacions per calcular i controlar tota aquesta informació en el mòbil i, a més, saber què hores són les més adequades per posar la rentadora o el rentavaixella.

  Tots aquells que tinguin un comptador de llum digital podran pagar la factura en funció de les hores que hagin consumit electricitat i el preu que tingui cada hora, a partir del proper 1 de juliol. Amb la finalitat de controlar-ho i saber què hores són les més econòmiques de cada moment, s’han desenvolupat diferents apps que prometen un estalvi de fins a 200 euros anuals.

  El preu de la llum estarà regulat en funció del que costi a cada moment al mercat majorista, i apareixerà publicat a la web de Xarxa Elèctrica d’Espanya un dia abans a partir de les 20:15 de la tarda. Aquesta nova modificació no afectarà a les persones que no tinguin un comptador ‘intel·ligent’, per la qual cosa se’ls seguirà cobrant com fins ara.

  Diverses aplicacions s’han desenvolupat amb l’objectiu d’avançar-se i facilitar als clients la informació necessària per planificar la despesa. Aquestes són algunes d’elles:

  Vols pagar 200 euros menys de llum a l'any?

  ‘Llum + Preu’ Google Play

  ‘Llum + Preu’ Apple Store

  Amb aquesta aplicació podràs conèixer el preu de l’electricitat a cada moment i les hores més barates de tot el dia. També podràs veure tota la informació en gràfics i certes recomanacions de consum, com per exemple el millor moment per passar l’aspirador o posar el rentavaixella.

  Una de les opcions més pràctiques és la de llindar. Pots introduir un preu mitjà, que suposi el màxim que estiguis disposat a pagar, i la app t’explica com no superar-ho i fins i tot reduir el preu. També et permet programar notificacions.

  L’empresa Factor energia també ha desenvolupat una aplicació, disponible per iOS i Android, amb la qual promet un estalvi de fins a 200 euros anuals en un habitatge amb 4 membres. Amb aquesta app, es podrà conèixer el preu més econòmic de cada moment del dia i les tarifes de l’endemà, la qual cosa permetrà a l’usuari organitzar i crear hàbits de consum responsables. Tot això va acompanyat de formació energètica als consumidors.

  Vols pagar 200 euros menys de llum a l'any?

  ‘Preu de la llum’ Google Play

  ‘Preu de la llum’ Apple Store

  ‘Preu de la llum’ és gratuïta i està disponible en Google Play. Aquesta app mostra el preu de cada hora a temps real, i estableix una relació amb els dies següents i anteriors per poder comparar. A més, t’avisa mitjançant alertes del moment en el qual l’electricitat té el seu preu més baix.

  Vols pagar 200 euros menys de llum a l'any?

  ‘Boltio’ Google play

  ‘Boltio’ Apple Store

  Una altra opció és ‘Boltio’, una aplicació que no només mostra el preu de cada hora i dia, sinó que a més fa una estimació del que pot costar encendre el portàtil o connectar un llum en cada hora. Els seus creadors també asseguren que fer un bon ús d’aquesta app pot suposar un estalvi de fins a 200 euros a l’any.

  Aquestes opcions permeten que el consumidor pugui controlar i reduir el seu consum energètic i, per tant, la despesa de llum que té mensualment. En general, l’electricitat és molt més econòmica entre les 00:00 i les 13:00. A partir de les 18:00 el seu preu s’incrementa bastant.

  Però, si no vols jugar amb les hores, tens altres opcions. Pots reduir la quantitat de Quilowatts contractats o fixar un preu per cadascun durant un any. Ja no hi ha excuses per no estalviar.