Avui se celebra el ‘Dia Mundial de la Tapa’ i ‘Diari Català’ et recomana els millors bars per ‘anar de tapes

Les tapes són els aperitius clàssics a tota Espanya. Se serveixen en la majoria dels bars o restaurants treient d’acompanyant una beguda (alcohòlica o no).

Per a molts són una religió i una excusa per reunir-se amb amics i passar una bona estona. En aquests bars de Barcelona trobareu algunes de les millors tapes de la ciutat per celebrar, avui, en el ‘Dia Mundial de la Tapa’.

Aquesta tradició és un consum itinerant: vas a un local, prens consumició i te’n vas a un nou local. Té diversos noms: per exemple, és anomenat ‘tapeo‘, o ‘anar de tapes’. En moltes regions d’Espanya és bastant habitual sortir a sopar, o anar a menjar els caps de setmana a força de ‘tapeo‘, forma de menjar referida habitualment com ‘picar’ o ‘picoteo‘.

1. Quimet i Quimet 
Quimet i Quimet a Poble Sec | TWITTER
Quimet i Quimet a Poble Sec | TWITTER

Ho diuen totes les guies del món i ‘Quimet i Quimet’ és, gairebé, perquè et saltin les llàgrimes. Tenen cervesa pròpia, serveixen el millor vermut d’aixeta del planeta i ofereixen una varietat de vins que arriba fins al sostre. Tot aquest cúmul de felicitat acompanya a unes tapes que farien ressuscitar als morts.

2. Casa Alfonso

Casa Alfonso a Carrer de Roger de Llúria | TWITTER
Casa Alfonso a Carrer de Roger de Llúria | TWITTER

Un dels llocs preferits per tapar és Casa Alfonso (prop de la Plaça Urquinaona). Tenen des del plat de les ‘Patates al cabrales’, fins a les ‘Croquetes dolces i salades’, amb 23 varietats. Un clàssic que mai defrauda.

3. La Vida Tapa del Tiquet Bar

La Vida Tapa del Tickets Bar a l'Avinguda Paral·lel | TWITTER
La Vida Tapa del Tickets Bar a l’Avinguda Paral·lel | TWITTER

En el Paral·lel de Barcelona, una zona de la ciutat històricament relacionada amb els teatres i l’espectacle en general, dues parelles de germans que molt saben de gastronomia, Albert i Ferran Adrià, junts amb Juan Carlos, Borja i Pedro Iglesias han muntat un local de tapes que s’ha convertit en una de les atraccions principals del barri.

El restaurant bar sota el nom de ‘Tiquets: La Vida Tapa’ ha creat un nou concepte de local de ‘tapeo’ espectacular. ‘La Vida Tapa del Tiquet Bar’ és una original i innovadora forma de menjar tapes amb art en les quals cadascuna d’elles és una posada en escena sorprenent per a tots els sentits.

La decoració del local té un esperit circense i divertida en el qual el ‘showcooking’ amb el qual es preparen les tapes és un dels atractius principals i forma part de l’espectacle del ‘Tiquet bar’.

4. El Jabalí 

El Jabalí a Sant Antoni | TWITTER
El Jabalí a Sant Antoni | TWITTER

En la cantonada del carrer Aldana, amb la ronda de Sant Pau, hi ha una terrassa àmplia i acollidora amb un tendal que protegeix la clientela de les inclemències del temps. És la terrassa de ‘El Jabalí’, un dels locals amb més solera del barri de Sant Antoni.

L’ensalada russa i les croquetes de pernil són les especialitats de la casa, i Emilio (l’amo del bar) les prova cada dia per controlar la seva qualitat. Les hi ha per xuclar-se els dits. ‘El Jabalí’ és, sens dubte, tota una institució de Sant Antoni.

5. Casa Palet

Casa Palet a Glòries | TWITTER
Casa Palet a Glòries | TWITTER

La tercera generació de la família Palet és la que actualment dirigeix el restaurant ‘Casa Palet’ del Mercat de les Glòries de Barcelona. Menjar casolà i mediterrània que ara també pots trobar en aquest concorregut mercat barceloní.

El peix fresc i la carn de qualitat són dos elements imprescindibles en el restaurant Casa Palet. La Cua de toro desossat amb puré de patata, els Musclos al vapor, el Tataki de tonyina, l’Arròs de budell de bacallà i l’Estofat de llenties amb bacallà són alguns dels menjars amb el que la seva cuina t’apassiona.