El Volvo V90 és la variant familiar del S90

Era un secret a veus, només era qüestió de temps perquè la marca sueca decidís oficialitzar la seva presentació i ara, per fi, ja el tenim aquí. El Volvo V90, la variant familiar del S90, ja és una realitat i, com un bon exemple de la marca, és un gran aparador de noves tecnologies i elements de seguretat.

Dissenyat sobre la nova plataforma modular SPA de la marca que ja utilitzen altres models com el SUV XC90 o el propi S90, el Volvo V90 es presenta amb una planta espectacular i unes dimensions dignes de veure. Així mateix, segueix la línia elegant i sofisticada del S90 que queda immortalitzada per unes òptiques de forma de martell que ja utilitzen la resta de models Volvo. Recordeu que el S90 ocupa unes dimensions semblants a les d’un BMW Serie 7 o un Mercedes-Benz Clase S, així que aquest V90 és com si convertíssim a una d’aquestes berlines alemanyes en cotxes familiars. Una bogeria o una genialitat? Això ja ho deixem per a la vostra elecció.

Volvo V90, el més gran de tots | Diari Català
Interior

L’interior d’aquest Volvo V90 també és una calcomania del S90; aporta una gran pantalla tàctil amb la tecnologia SENSUS que ocupa la zona de la consola central i unes línies molt elegants amb acabats en fusta i altres materials que es barregen amb un disseny senzill i harmònic que no crea cap confusió.

Pel que fa a termes mecànics, el Volvo V90 aporta dues versions dièsel, un D4 de 190 CV i un D5 de 235 CV, dues versions benzina, una T5 (turbo) de 254 CV T6 (compressor i turbo) de 320 CV i tracció integral, i una versió híbrida endollable T8 Twin-Engine de 407 CV de potència.

Volvo V90, el més gran de tots | Diari Català
línies elegants i estirades

Per conèixer amb profunditat la resta del vehicle haurem d’esperar fins al Saló de Ginebra, on serà presentat al públic de forma totalment oficial.