VW paralitza temporalment la venda de nous vehicles dièsel a Estats Units

0
VW Golf VI
VW Golf VI

VW Golf VI

Retiren la sol·licitud perquè els vehicles superarien els límits establerts

Nou gir en ‘l’afer VW’: el grup ha retirat la sol·licitud de control d’emissions corresponent als vehicles dièsel que havia de posar a la venda a partir de 2016 a Estats Units. Es tracta d’un pas necessari per posar a la venda aquests automòbils, i per tant Volkswagen paralitza així la venda dels vehicles afectats pels motors manipulats als Estats Units. La notícia coincideix amb la data en la que Michael Horn, màxim responsable de la companyia a Amèrica, haurà de comparèixer en un comitè de la House of Representatives, la càmera baixa del parlament nord-americà, a donar explicacions del frau.

La paralització d’aquesta sol·licitud ha estat una de les primeres mesures preses per la nova direcció del grup, la qual s’haurà d’encarregar de treure la companyia d’un dels pitjors contratemps que ha viscut en la seva història. Per això, han decidit ajornar la sol·licitud fins que resolguin la situació, ja que a més amb tota probabilitat no haguessin passat aquest control, degut a que el volum d’emissions superaria els límits establerts per l’Environmental Protection Agency (EPA).

Pel que fa als vehicles afectats que ja han estat venuts (alguns dels quals porten en circulació des de l’any 2008), el grup oferirà una revisió gratuïta que hauria de començar a partir del proper gener. El que encara es desconeix són els detalls de com es portarà a terme aquest control, i és que no tots els motors afectats requereixen del mateix procediment.

Es dóna el cas que Horn ha admès ser conscient des de fa més d’un any que podia haver-hi un problema amb les emissions d’alguns vehicles, cosa que contradiria la versió oficial del grup, que assegura que la direcció no en sabia res: el fins fa poc president de la companyia, Martin Winterkorn, va negar cap coneixement de l’afer, i el seu successor en el càrrec, Matthias Müller, ho ha relacionat amb “uns pocs criminals”.