Warren Richardson s’endú el World Press Photo amb una instantània sobre els refugiats

0
World Press Photo
Foto: Warren Richardson

L’espanyol Daniel Ochoa de Olza guanya dos premis del World Press Photo amb imatges sobre les víctimes de París i sobre la tradició Maia

 

El jurat de la 59a World Press Photo ha seleccionat una fotografia del fotògraf australià Warren Richardson com a guanyadora del World Press Photo de l’Any 2015, per la seva creativitat visual i habilitawat per captar una imatge que representa un esdeveniment de “gran importància periodística” a l’últim any.

La instantània de Richardson, que també va guanyar el primer premi en la categoria de ‘Espot News’, mostra els refugiats que travessen la frontera de Sèrbia a Hongria, entre Horgo (Sèrbia) i Röszke (Hongria). La va fer la nit del 28 d’agost del 2015 quan dos homes travessaven un nadó a través d’un filat de seguretat que separa les fronteres entre Sèrbia i Hongria.

Richardson, fotògraf independent establert a Budapest (Hongria), explica que va acampar amb els refugiats durant cinc dies a la frontera. “Un grup d’aproximadament 200 persones van arribar, i es van moure sota els arbres al llarg de la línia de la a prop. Van enviar les dones i els nens, pares i després els homes d’edat avançada en primer lloc. Vaig estar amb aquest equip durant unes cinc hores i esquivant la policia tota la nit“, assenyala.

En aquest sentit, recorda que estava “esgotat” quan va prendre la fotografia al voltant de les 03.00 hores de la matinada i que no va poder utilitzar elflaix” perquè la policia estava intentant impedir que passessin a l’altra banda. “Així que vaig haver d’utilitzar la llum de la lluna per si sola“, afegeix.

Entre els guardonats també es troba l’espanyol Daniel Ochoa de Olza (Pamplona, 1978), que ha rebut el segon i tercer premi en la modalitat d’històries, dins de la categoria de ‘Gent’, pels seus relats fotogràfics sobre la tradició Maia i sobre les fotos d’homenatge a les víctimes dels atemptats de París. Ochoa de Olza és fotògraf d’Associated Press establert a Madrid.

Aquí podeu veure les fotos guanyadores.