Els vigents campions de l’NBA, que estan reescrivint la història del bàsquet, miren vídeos del FC Barcelona per inspirar-se i millorar el seu joc

68 victòries en el que va de temporada. A cinc de superar el rècord dels Bulls de Michael Jordan. Els Golden State Warriors estan fent història a l’NBA. Amb Stephen Curry com a líder i amb un nou estil de joc conegut com “small-ball” (cinc jugadors que no arribin als 2 metres alhora), van camí de repetir l’anell.

Però… quina és la clau de l’èxit? És evident que la química del vestuari, el talent dels jugadors o la innovació tàctica formen part d’això. Però aquesta passada matinada, Curry ha confessat que Steve Kerr, el tècnic dels Warriors, els ensenya vídeos del Barça: “Ens posa partits que han passat a la història del futbol, i n’hem vist molts de Messi i companyia. Copiem la manera en la que circulen la pilota per fer gol”.

De fet, no és la primera vegada que Curry elogia a Messi. El jugador més en forma del món creu que té similituds amb l’argentí:Tots dos tenim un estil creatiu. Mai saps què farà en cada moment. Quan té la pilota tothom sap que passarà quelcom. S’ha de valorar aquest talent. Jo intento sorprendre també a la gent”.