Marc Márquez s’endú la victòria a Termas de Río Hondo en una cursa ‘flag to flag’ que acaba amb Lorenzo per terra. Viñales cau quan rodava tercer

Ha tornat. Marc Márquez ha donat un cop sobre la taula al circuit de Termas de Río Hondo. El de Cervera ha aconseguit la victòria oferint un classe magistral sobre la moto de talent, intel·ligència i pilleria. I això que l’escenari no prometia ser l’idònic.

Fins minuts abans de l’inici de la cursa es desconeixien les condicions. Els Michelin i la pluja han creat un autèntic mal de cap a direcció de cursa, que malgrat declarar la cursa en sec ha decretat que hi hauria ‘flag to flag’. A més, de les 25 voltes previstes s’ha decidit reduir-la a 20.

Primer ‘zero’ per Lorenzo

Després d’una discreta sortida, el campió del món s’ha col·locat setè. És sabut que Lorenzo pateix en tot aquell terreny que no sigui sec, i l’humit asfalt de Termas li ha jugat una mala passada. Tant incòmode pilotava el malloquí que ha acabat per terra mentre Márquez i Rossi es disputaven la primera posició en un grup en el que es trobava Maverick Viñales juntament amb les Ducati de Dovi i Iannone.

Ritme imperial

Al pas per box, ‘Il Dottore’ no ha pogut mantenir el ritme de Márquez. Fins aleshores havien mantingut un frec a frec per la primera posició. Però, amb el canvi de moto, Marc ha posat la directa i en poques voltes ha obert una escletxa que acabaria sent definitiva.

Per darrere, Valentino patia i cada cop sentia més a prop l’alè de Viñales, Iannone i Dovi. Tot indicava que Rossi es quedaria sense pòdium, però la caiguda de Maverick trepitjant una zona humida i el toc final entre les Ducatis oficials ha permès a Rossi fer-se amb la segona posició mentre que Dani Pedrosa ha creuat la línia de meta tercer.