WhatsApp permetrà transferir documents pròximament des de la seva aplicació

WhatsApp és indiscutiblement l’aplicació referència de missatgeria instantània, però sempre ha estat criticada per la seva limitació a l’hora de transferir arxius, donant pas a comparacions amb altres aplicacions com Telegram, que destaca precisament per la seva capacitat de poder realitzar transferències d’arxius. Ara sembla que aquestes crítiques arribaran a la seva fi.

WhatsApp (que ara és propietat de Facebook), porta mesos intentant afegir una nova funció i no és altra que poder enviar arxius a través de l’aplicació de missatgeria. Fins ara, WhatsApp només ens permetia enviar fotos, vídeos, clips de veu, contactes i la localització.

“Document”, paraula clau al portal de traduccions

Totes les filtracions de Whatsapp té font pròpia, el seu portal de traduccions, en ella s’han trobat una sèrie de frases predeterminades que semblen indicar que WhatsApp està acabant de posar a punt aquesta nova funció i que la seva arribada sembla imminent.

Si busquem la paraula “Document” en el seu portal de traduccions trobarem desenes de resultats, donant així diverses pistes dels detalls finals d’aquesta funció.

WhatsApp arxius

WhatsApp permetrà compartir aquests documents de forma nativa, descarregar-los de forma automàtica si estem connectats per WiFi, còpies de seguretat en el núvol i poder seleccionar el nombre de fulles a compartir (en fulls de càlcul).

WhatsApp arxius

Aquesta funció tindrà limitació a només documents, un dels textos traduïts ens ho recalca “l’arxiu que has triat no és un document”, és a dir el que anem a compartir ha de ser un document i no qualsevol altre tipus d’arxiu.

WhatsApp arxius

A les traduccions també es parla d’una limitació en la mida màxima dels documents que podrem enviar.

Les traduccions semblen ser clares indicant que la transferència d’arxius serà una funció nativa, tot i que també s’especula una possible integració amb Google Docs, tal com passa amb les còpies de seguretat i la integració amb Google Drive, encara que a l’hora de buscar traduccions relacionades només es troben les ja existents còpies de seguretat.

De moment no hi ha una data en concret per al llançament d’aquesta funció, però totes les línies traduïdes indiquen que es troben a la part final del seu desenvolupament.