Windows presenta les HoloLens, realitat “holograma” augmentada

  0
  Windows presenta les HoloLens, realitat

  Windows presenta les HoloLens, realitat "holograma" augmentada

  Windows va sorpendre molt quan va prmolt semblants a les ja famoses “Google Glass” que revolucionària: els hologrames.

  La realitat virtual i realitat augmentada són tendències que estan començant a aparèixer amb més freqüència per mostrar-nos un món virtual sense importar on ens trobem. Ara, Microsoft entra a aquest món amb les seves ulleres HoloLens i el seu sistema Windows Hologràfic, per oferir l’experiència de realitat augmentada amb la integració d’hologrames.

  A diferència de les Samsung Gear VR i Oculus Rift, les HoloLens no requereixen cap connexió addicional a un altre dispositiu — funcionen per si soles, similar a Google Glass. A més, les ulleres de Microsoft estan dissenyades per crear una experiència immersiva que s’adapta al món real, i no un món virtual tancat com ho ofereixen dispositius com les Gear VR i Oculus Rift.

  Windows va sorpendre molt quan va presentar HoloLens, un casc amb lents incorporades que tot i ser molt semblants a les ja famoses “Google Glass” aquestes incorporen una novetat revolucionària: els hologrames.

  Demo HoloLens
  Presentació de les Hololens amb Alex Kipman

  Què és HoloLens? 

  HoloLens, es esencialment, un ordinador hologràfic que et permet veure, interactuar i escoltar, amb els auriculars integrats, els hologrames que projecta sobre un espai com una oficina o una sala d’estar. A més Microsoft ha dissenyat HoloLens sense la necessitat de conexió inalámbrica a un PC i amb lents d’alta definició i tecnologia de so espacial que proporciona una experiència molt inmersiva.

  Com està dissenyat Hololens?

  Microsoft ha inclòs una sèrie de sensors a més d’una CPU de gama alta i la GPU. A més, per crear una interacció intuitiva amb els hologrames inclou una Unitat de Processament Hologràfic per processar a temps real sense problemes de dades. Windows va revelar que van treballar amb colaboració amb la NASA per dur el projecte a terme.

  [quote]Windows va revelar que van treballar amb colaboració amb la NASA per dur el projecte a terme.[/quote]

  Què serà capaç de fer?

  HoloLens, diuen, tindrà molts usos que s’aniran adaptant al nostre entorn.  Podrem interactuar amb Hololens amb un projecte de treball, tals com montatje de projectes 3D, jugar jocs com minecraft, chat per Skype amb versió holograma dels contactes, …

  Amb quines aplicacions treballarà HoloLens? 

  La bona notícia es que que les apps de Windows 10, com les de Office, Outlook i la nova app de Photos treballaran amb HoloLens. Microsoft també ha revelat la Plataforma hologràfica de Windows així que en comptes de navegar a través de menús, et pots crear un propi col·locant aplicacions universals de Windows sempre que vulguis. Es podran afegir noves aplicacions universals portant al menú d’inici, incloent Skype. Serà tan fàcil com dir: “Segueix-me” per obtenir el contingut que et seguirà arreu on es mou l’usuari al voltant de l’espai desitjat que es mesurarà a escala amb les finestres de contingut.

  El preu de HoloLens, quan costarà? 

  Encara no hi ha un preu fixat però Microsoft va anunciar en un post que serà accesible tant per empreses com per consumidors particulars. El que si que suposem es que com qualsevol tecnologia de primera generació, no serà barata.