WRC 2016 – Ral·li Suècia (novetats)

0
Ral·li Suècia
Ral.li Suecia 2015

Ral.li Suecia 2015

 

El ral·li de Suècia del 2016, tornarà a ser una cursa que creuarà la frontera amb Noruega

El pròxim any (de l’11 al 14 de Febrer), l’única cita d’hivern del campionat del món de ral·lis de la FIA, tornarà a ser una cursa que creuarà la frontera amb Noruega en la seva primera jornada.

Més d’un quart dels quilòmetres cronometrats seran nous comparats amb 2015, incloent una especial totalment nova a Noruega, i el parc d’assistència permanent estarà a Karlstad després de diversos anys a Hagfors.

Karlstad, la seu tradicional de la segona prova del WRC, acollirà la sortida la nit del dijous i la primera súper especial en el seu hipòdrom.

El divendres arrencarà amb una versió renovada del tram de Torsby, abans de dos bucles de tres especials noruegues, amb dos passades per tram. Aquí, és disputarà Rödjen, que

Ral·li Suècia
Lavadinho Sweden-MSport-Tidemand

s’inicia a Suècia i creua dues vegades la frontera amb Noruega, així com el nou tram de 25,25 quilòmetres de Svullrya i el conegut Kirkenær. El dia finalitzarà amb la segona passada per Torsby.

En aquesta jornada els equips tindran l’oportunitat de canviar els neumàtics en Kirkenær, però no haurà cap assistència a mig dia, el que significa que els competidors disputaran 133,64 quilòmetres contra el rellotge abans de tornar al parc d’assistència en Karlstad.

El dissabte serà la jornada més llarga del ral·li amb 134,85 quilòmetres cronometrats a prop de Hagfors, que albergarà una zona de canvi de pneumàtics al migdia. Aquesta etapa comptarà amb trams clàssics com Fredriksberg, disputat en direcció contraria a la de 2015, Vargasen, amb el seu famós Colin’s Crest, i Rämmen.

El dia finalitzarà amb una nova passada per la súper especial de Karlstad i altra vegada els pilots hauran de gestionar una jornada completa sense assistència.

L’últim dia diumenge constarà de dos bucles amb les especials de Lesjöfors i Värmullsåsen, la segona passada a aquesta última serà el Power Stage retransmitit en directe.

Els 21 trams sumaran 332,13 quilòmetres contra el crono amb un recorregut de 1.592,74 quilòmetres totals

Ral·li Suècia 2015 (Font: www.wrc)