Sébastien Loeb canvia de disciplina; el Dakar l’espera

La llegenda del WRC, Sébastien Loeb, s’ha acomiadat emotivament de Citroën, després de la confirmació que abandona la marca francesa després d’una carrera estel·lar.

Loeb s’unirà a Peugeot Sport, part de la mateixa família de PSA-Citroën, per al proper Ral·li Dakar. Després de dues temporades amb Citroën en el Campionat del Món de Turismes de la FIA, no tindrà cap paper aquest any.

D’aquesta manera es posa fi a una associació que va arrencar al 1998 i que el va convertir en el millor pilot del WRC de tots els temps. Va guanyar nou títols mundials consecutius i va sumar 78 victòries abans de retirar-se dels ral·lis a temps complet al 2012.

Va tornar per fer algunes participacions esporàdiques i la seva última carrera amb l’equip va ser aquest any en el Ral·li Montecarlo.

“Una bella història acaba, però no em penedeixo. Tot el contrari, només guardo bons records”, ha dit el francès de 41 anys.

Sébastien Loeb - Diari català
Sébastien Loeb

“Des de l’inici de la dècada del 2000, Citroën ha format part del meu cor. He viscut moments increïbles que no podria haver imaginat quan era jove. I per això m’agradaria donar les gràcies a tots els que m’han donat l’oportunitat de viure de la meva passió cada dia, que van tenir confiança en mi i em van acompanyar en aquestes victòries”.

“Escrivim belles pàgines en la història de la marca en competició. Per descomptat, tots aquests moments els vaig compartir amb els homes i dones de Citroën Racing, els mecànics, enginyers i també “Danos” Elena (copilot de Loeb)”.

“Aquests companys es van convertir en els meus amics, com diuen, en una segona família. Només puc dir: gràcies”, ha agregat Loeb.

La CEO de Citroën, Linda Jackson, que va confirmar el compromís de la marca de desenvolupar un nou WRC per 2017 sota la reglamentació tècnica World Ral·li Car, ha rendit homenatge a Loeb. “En els últims 15 anys, Sébastien Loeb i Citroën han fet història junts. Ha estat un període absolutament increïble que deixarà una marca duradora al món del motor. Ens agradaria donar-li les gràcies per tots aquests triomfs, títols i rècords”, ha afegit.

Font: www.wrc.com