L’exentrenador del FC Barcelona Lassa s’acomiada del club després de vuit temporades a la banqueta blaugrana

“Marxo amb un ‘gràcies’ pels vuit anys que he pogut viure al capdavant de l’equip”. Xavi Pacual, entrenador del FC Barcelona Lassa de bàsquet durant els últims vuit anys, posa punt final a la seva estada a la banqueta blaugrana carregada d’èxits i títols.

En una roda de premsa celebrada al Palau Blaugrana en la qual assistien Joan Bladé –directiu responsable de la secció–, Albert Soler –director d’esports professionals– i el mateix Xavi Pascual, el ja exentrenador del Barça reconeixia que s’esperava la decisió: “No em va sobtar, sabia que arribaria. Però igualment és sentimentalment dolorós”.

Pascual assegurava que marxa amb “la fortuna de mirar enrere i veure la mateixa persona que el primer dia: honest, fidel, treballador, entusiasta, valent i barcelonista. Hem estat un exemple en la victòria i en la derrota. Sempre hem donat la mà al rival, i sempre hem guanyat i perdut amb honestedat”.

 

 

“Canvi de model”

Albert Soler, màxim responsable dels esports professionals de l’entitat blaugrana, explicava que la decisió d’acomiadar l’entrenador “no s’ha pres perquè hi hagi hagut un detonant, sinó una reflexió d’un temps ençà. Sempre demanem que l’equip guanyi el màxim possible, tenint en compte que els nostres objectius principals són l’Eurolliga, l’ACB i la Copa del Rei. És veritat que feia dos anys que no complíem aquests objectius”, reconeixia Soler.

Soler, a més, admetia que “no ens plantegem un canvi d’entrenador, sinó un canvi de model. El club considera que hem de tirar endavant amb una altra manera d’entendre el bàsquet, i aquesta manera es decidirà amb les persones a les quals els passarem la responsabilitat”.

Joan Bladé, per la seva banda, es desfeia en elogis cap al ja exentrenador del club: “Ha estat un orgull tenir-te com a entrenador. Gràcies pel respecte que has tingut amb tots: institució, jugadors, el teu staff tècnic, ajudant, serveis mèdics, executius, directius… gràcies pels títols aconseguits, un total de 12 més els set de la Lliga Catalana. Sobretot, el més important, la segona Eurolliga que vas assolir pel club; i, a més, et vas convertir en el tècnic més jove en guanyar-la. I també un títol d’aquells no escrits, però molt important, que va ser classificar l’equip per a Europa quan et vas fer càrrec de l’equip. Gràcies per tot”.

Xavi Pascual, en roda de premsa | FOTO: europapress.com
Xavi Pascual, en roda de premsa | FOTO: europapress.com