L’entrenador del FC Barcelona Lassa ha superat a Pedro Martínez, Pablo Laso i Joan Plaza gràcies al seu balanç perfecte 

Xavi Pascual ha sigut galardonat amb el premi a Millor Entrenador del Mes de Març que entrega l’Associació d’Entrenadors Espanyols de Bàsquet (AEEB). Una distinció merescuda després que el FC Barcelona Lassa s’hagi consolidat en la primera posició de la lliga per davant del Valencia de Pedro Martínez.

El tècnic blaugrana està fent una bona gestió de la plantilla a l’ACB per intentar assolir els reptes a l’Eurolliga, on aquest dijous se la juga davant el Brose Baskets.

Com a bon enginyer tècnic industrial que és, Pascual pot ser considerat l’entrenador més meticulós i matemàtic de la lliga. Controla el rendiment dels seus jugadors amb taules indesxifrables d’Excel, estudia tots els partits en profunditat i analitza el comportament sociològic individual dels seus jugadors.

Des que va substituir Dusko Ivanovic el 14 de febrer de 2008, el tècnic català ha aixecat 4 ACB, 3 Supercopes, 3 Copes del Rei i 1 Eurolliga amb el Barça. Ara busca guanyar un títol important després d’una temporada en blanc que l’ha posat en el punt de mira de molts aficionats.