L’entrenador del FC Barcelona compaginarà el seu càrrec en el club blaugrana amb l’aventura internacional

Xavi Pascual, entrenador del FC Barcelona d’handbol, es converteix en el nou seleccionador de Romania després que el tècnic barceloní hagi acceptat l’oferta de la Federació Romanesa d’Handbol per conduir l’equip nacional durant el proper cicle olímpic amb l’empresa d’aconseguir la classificació.

‘Pasqui’, però, no marxa de l’entitat blaugrana, ja que compaginarà el seu càrrec amb el de seleccionador de Romania: “Avui s’ha conegut que el tècnic blaugrana serà el nou seleccionador de Romania. La Federació Romanesa d’Handbol ha valorat la trajectòria de Pascual a Barcelona per escollir el tècnic català com a nou entrenador de la seva selecció pel proper cicle olímpic”, assenyala el FC Barcelona en un comunicat emès en el seu portal web.

Xavi Pascual va arribar a la banqueta blaugrana en el mes de febrer de 2009, i des d’aleshores el tècnic català acumula 31 títols entre els quals destaquen les dues Champions, dos Mundials de Clubs i sis lligues consecutives.

El fet de poder compaginar la feina a una selecció i a un club és una de les tendències actuals del món de l’handbol. Les aturades durant la competició de clubs, per diverses competicions de seleccions, fan que sigui corrent en l’handbol europeu.

Casos com el de Manolo Cadenas, entrenador del Wisla Plock i la selecció espanyola, Talant Dusjhebaev, que entrena el Kielce i la selecció de Polònia, i del català Xavi Sabaté, seleccionador d’Hongria i entrenador del Veszprém, són exemples de com es treballa a l’handbol.