Xavi Vierge guanya les dos carreres de moto2 a València

0
Edgar Pons assegura el campionat amb dos segones posicions a València
www.motocuatro.com

Edgar Pons aconsegueix dos segons llocs que el fan campió

Moto2 també arribava a València sense campió i el poleman Xavi Vierge ha sortit amb l’única intenció de guanyar i esperar un error del líder Pons. Tal com va ocórrer en la primera mànega de Moto3, una caiguda de Nagashima ha parat la carrera amb bandera vermella i s’ha programat una nova sortida a 13 voltes. Vierge aconseguia la primera posició després d’apagar-se el semàfor, amb Pons a la seva roda, mentre que Mahias i Odendaal lluitaven pel tercer graó del podi. Vierge guanyava la carrera amb Pons en una còmoda segona posició i Mahias l’última plaça del calaix. Odeendal, Techer, Magraner, Rosli, Bertin, Ekky i Sigvartsen completaven els 10 primers classificats. El gadità Ramírez, amb una Yamaha R6, s’imposava a moltes Moto2, finalitzant 12º i primera Stock 600.

Xavi Vierge guanya però no evita el títol de Pons
www.motocuatro.com

A la segona carrera de Moto2, Vierge ha tornat a sortir a guanyar a qualsevol preu i esperar de nou un error de Pons, però aquest no ha arribat. Un intel·ligent Edgar Pons es reafirmava a la segona plaça, amb un còmode avantatge sobre un grup de 3 pilots formats per Odendaal, Mahias i el germà de Rossi, Luca Marini, que han sigut els que han donat emoció a la carrera amb una animada lluita. Mahias finalment ha abandonat, mentre que Marini i Odendaal tiraven les seves opcions a un podi en sortir-se tots dos en l’última corba del traçat valencià. Nagashima arreglava la seva caiguda en la primera carrera ocupant la tercera plaça, mentre que Techer, Marini, Odendaal, Fuligni, Ekky i Bertin tancaven el top 10. Pons, amb cinc victòries parcials, es proclama Campió d’Europa, per davant de Vierge, amb sis triomfs i al que el seu zero a Catalunya ha pesat massa durant tota la temporada. De nou Marcos Ramírez es feia amb la victòria en Stock 600 i s’alçava amb el títol en aquesta subcategoria.

A l’única carrera de SBK, el ja campió Morales, que sortia segon, ha superat al poleman Pietri en la primera corba i s’ha marxat en solitari fins a la bandera a quadres, anotant-se la seva vuitena victòria de la temporada. Després del pilot del Yamaha Laglisse, Pietri i Bonastre, es jugaven el subcampionat, en un trio en el qual també es trobava el xilè Scheib. Pietri tirava del grup fins que a 10 girs de la conclusió Scheib prenia la iniciativa i es col·locava segon. Bonastre avançaria posteriorment al seu company en el BMW EasyRace. Pietri rodava en quarta posició i tirava amb força per intentar tornar-se a unir al grup ja que aquesta posició no li servia per ser subcampió, ha tirat amb tanta força que ha patit una caiguda a 4 voltes pel final i ha dit adéu al subcampionat. Amb el subcampionat ja decidit a favor de Bonastre, Scheib no ha dubtat en avançar al seu company d’equip i acabar segon en carrera. Poyatos, Alviz, Al Sulaiti, Maurin, Texier, Kuparinen i de Ulacia han completat el top 10.