Xavier Monge dimiteix del secretariat de la CUP

0
Anna Gabriel durant l'Assemblea de la CUP del passat diumenge. Foto: José Luís Gómez Galarzo
Anna Gabriel durant l'Assemblea de la CUP del passat diumenge. Foto: José Luís Gómez Galarzo

Xavier Monge ha presentat la seva dimissió, que ha coincidit amb unes piulades polèmiques

El que va ser cap de llista de la CUP Barcelona a les eleccions municipals de 2011 i membre del secretariat de la formació, Xavier Monge, va presentar la seva dimissió ahir a la nit. Les raons, segons ha explicat al diari ARA, “han estat estrictament internes”.

Tot i aquestes afirmacions, el cert és que ha coincidit amb una sèrie de tuits en què afirmava que “el procés era era el major frau de la política catalana” i en els quals replicava també a Toni Infante, militant de Poble Lliure al País Valencià i de la CUP d’Almàssera i partidari de l’acord amb Junts pel Sí.

Poc després de llençar aquests tuits, Xavier Monge va tancar el seu compte i va presentar la seva dimissió com a membre del Secretariat de la CUP. Tanmateix, no és el primer cop que Monge es mostra obertament contrari a la investidura de Mas al seu Twitter.

El cupaire tancava el seu compte amb un “gaudiu del vostre regne de fanàtics”, passades una mica més de les dotze de la nit. Ferran Carbonell serà qui el substitueixi en el càrrec, membre de la CUP també contrari a la investidura d’Artur Mas com a president.

La dimissió de Monge arriba pocs dies després de l’assemblea a Sabadell de la CUP per decidir si feien Mas president i tot just seguida de la reunió del secretariat en què es van proposar els escenaris a debatir abans del 3 de gener.

El secretariat de la formació va decidir que en comptes de quatre escenaris, només n’hi haurà dos per decidir entre els militants, que es tradueixen essencialment en donar el sí o el no a Mas. Això es portaria a terme en un eventual ple d’Investidura, en què hi hauria dues opcions: traslladar l’empat al Parlament, amb cinc vots a favor i cinc en contra o amb deu abstencions, i no investir a Mas, o aplicar la fòrmula de David Fernández i concedir dos vots a favor i vuit abstencions per fer-lo president.