Xavier Muro substituirà Pere Sol com a secretari general del Parlament

0
Xavier Muro substituirà Pere Sol com a secretari general
Sessió de la Mesa del Parlament | Foto: Europa Press

Muro, que és director de Govern Interior al Parlament, substituïrà a Sol, que va renunciar la setmana passada per motius “estrictament personals”

La Mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts nomenar secretari general de la Cambra catalana el fins ara lletrat ras Xavier Muro Bas. Muro substituirà Pere Sol, que la setmana passada va renunciar per motius “estrictament personals” al càrrec que ocupava de manera interina des d’octubre, ha informat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en atenció als mitjans.

El nou secretari general és director de Govern Interior al Parlament des del 2000, llicenciat en Dret i Filosofia per la Universitat de Barcelona (UB), tècnic de l’administració general de la Diputació de Barcelona i tècnic secretari d’ajuntament amb categoria superior.

Muro exerceix com a lletrat de la Cambra catalana des del 1992 i, des d’aquest any i fins al 2012, ha estat professor de Dret Constitucional a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Actualment és el lletrat que porta les comissions de l’Estatut dels diputats, la de Territori, la de Treball i la comissió d’estudi de mitges de lluita contra la corrupció, en la cambra catalana.

El seu nom per al càrrec ha estat proposat per la presidenta durant la reunió de la Mesa del Parlament i ha estat acceptada per tots els seus membres. “He proposat el nom de Xavier Muro, que fa més de 20 anys que exerceix com a lletrat, un relleu que s’emmarca en la més estricta normalitat”, ha dit Forcadell.

La presidenta ha destacat que Sol portava en funcions des de fa un any i que tots els membres de l’òrgan director han agraït la seva tasca i s’han mostrat convençuts que continuarà fent-la de la mateixa manera com a lletrat.

Sol, que va començar com a secretari general en funcions el 27 d’octubre de 2015, seguirà exercint com a secretari general durant el mes d’octubre, de manera que desenvoluparà aquesta funció en el Debat de Política General i al ple ordinari previst per al 19 i 20 d’octubre.