Xavier Sabaté demana “un canvi radical” al partit al qual recrimina no tenir un “perfil propi”

En els darrers anys s’han succeït les veus crítiques dins el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), moltes de les quals han acabat marxant. Majoritàriament, les crítiques han vingut des del bàndol més catalanista del partit. La darrere d’elles és la de Xavier Sabaté, cap del PSC al Parlament abans que Pere Navarro agafés les regnes del grup parlamentari.

En un article escrit al seu bloc personal, aquest ex diputat carrega contra el PSC especialment per haver abandonat la lluita per al . No és que Sabaté defensi la independència, però fins i tot arriba a insinuar al seu bloc que aquesta no seria la fi del PSC com a opció política. “Si arribés una independència -forçosament tant limitada a aquestes alçades del segle XXI- crec que els que ens sentim socialistes continuaríem lluitant per la vertadera independència i llibertat, que és la de les persones, o no?”, qüestiona Sabaté a la seva darrera entrada del bloc, on critica al PSC tant per les seves polítiques -alineades darrerament amb els unionistes- com per les formes (“reclamem un PSC sense prescindir de ningú” escriu Sabaté).

Conseqüència d’aquesta nova deriva dels socialistes catalans, als que es critica el seu alineament amb el PSOE respecte la unitat d’Espanya, creu Sabaté que el PSC “no té un perfil propi” i que els ciutadans ja no el perceben com abans. Considera Sabaté que el PSC s’ha “difuminat”. Entén que per aquest motiu el PSC “ha deixat de ser la primera força d’esquerres”, especialment al seu fortí tradicional, l’àrea metropolitana de Barcelona, on recorda l’ex diputat que “una altra opció d’esquerres” (EnComú Podem, que defensa el dret a decidir) els ha superat en més de 300.000 vots. “Te més credibilitat que nosaltres com a opció de canvi”, sentencia.

El pacte de Tarragona

Especial atenció al seu escrit dedica Xavier Sabaté al pacte del PSC a la ciutat de Tarragona, on governa amb PP i Unió. L’ex cap de llista socialista per Tarragona qualifica el pacte de “nyap”. “Res no ens diferencia del que critiquem”, reclama criticant també que el procés per arribar a aquest acord ha sigut, al seu parer, “obscur”. Tarragona és per Sabaté important però només un argument més dins la crítica que ha dirigit al PSC en global, que passa actualment per un dels pitjors moments a nivell electoral.

Compartir
Article anterior‘Atureu el vaixell!’ al MMB
Article següentVÍDEO | Damian Lillard es disfressa de Curry
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]