Xavier Trias es defensa de la investigació de la Fiscalia pel Banc Expropiat

0
Xavier Trias
Xavier Trias compareix davant els mitjans | Foto: Europa Press

EL TSJC avala la investigació a l’exalcalde de Barcelona pel pagament del lloguer del Banc Expropiat. CDC defensa l’actuació de Trias

La Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació contra l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, pel pagament del lloguer de la finca on se situa el conegut com Banc Expropiat, situat al barri de Gràcia, el desallotjament del qual ha provocat tres nits d’aldarulls al barri aquesta setmana. La Fiscalia detalla que el Consistori va realitzar el gener de 2015, quan Trias era alcalde, un pagament de 65.500 euros a la immobiliària propietària de la finca en concepte de lloguer.

El propi Xavier Trias es defensa assegurant que la decisió es “va ajustar el dret” i va ser “la decisió menys dolenta”. “Prenem la decisió com govern per guanyar temps i trobar una sortida que evités un greu perjudici per a la ciutat”, ha defensat Trias aquest dijous en roda de premsa.

Ha assegurat que l’expedient administratiu del lloguer es va dur a terme “tècnica i jurídicament de manera impecable” i amb tots els informes jurídics corresponents, després del que ha insistit que estan disposats a oferir la màxima col·laboració per aclarir els fets, ja que no tenen res que amagar, ha sentenciat.

Trias garanteix que va ser una fórmula provisional, excepcional i limitada en el temps que no es va prendre en cap altre cas durant el mandat i, després de recordar que l’executiu d’Ada Colau va rebutjar seguir pagant el lloguer, ha ressaltat: “L’actual Govern ha tingut un plantejament diferent, no sé si han estat capaços de trobar interlocució amb els okupes, però resulta que s’ha produït el desallotjament i estem vivint una situació de disturbis constants”.

 

Trias defensa que el pagament del lloguer va ser “la decisió menys dolenta”

 

El TSJC avala la investigació. CDC recolza Trias

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha considerat que és “pertinent” que la Fiscalia de Barcelona hagi demanat investigar l’exalcalde Xavier. En una entrevista aquest divendres en Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, Barrientos ha apuntat que “socialment ha estat una notícia que ha sorprès a tots, que una entitat municipal pagui una renda en aquestes condicions”.

Sobre la consulta independentista del 9N ha dit que el seu pas pels tribunals es complica perquè s’ha desdoblat el procés, i ha precisat: “Si s’arriba a judici, no serà per posar les urnes, sinó per passar per alt una sentència del Tribunal Constitucional (TC)”.

Per la seva banda, el president de CDC a Barcelona, Jordi Martí, ha expressat aquest dijous el seu suport a l’exalcalde i líder de CiU a la capital catalana, Xavier Trias. “Vam prioritzar l’interès general i vam prendre una decisió ajustada a dret”, com ha sostingut el mateix Trias.

“L’expedient que ara es qüestiona es va gestionar de manera tècnica i jurídicament impecable, totalment ajustada a dret”, ha coincidit a assenyalar Martí en un comunicat, després que la Fiscalia Provincial de Barcelona hagi demanat investigar el pagament del lloguer perquè considera que podria suposar malversació de cabals públics.