El cotxe autònom de PSA arriba a Madrid | Diari Català

El conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, afirma que més de 8.000 persones van ser expedientades el 2015 per conduir sense carnet

El conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha informat aquest diumenge que un total de 8.345 persones van ser expedientades el 2015 per conduir sense carnet: 5.191 d’elles ho feien després que se’ls hi retirés el carnet per infraccions; 2.254 sense haver tingut mai carnet, i 900 per suspensió administrativa o judicial.

Ho ha dit en una roda de premsa a Figueres (Girona), on ha assegurat que el Govern treballa per canviar els criteris jurídics de privació de llibertat al costat del vicepresident del Govern espanyol; el fiscal superior de Catalunya, Jose María Romero de Tejada, i amb el fiscal de sala coordinador de Seguretat Viària, Bartolomé Vargas.

L’objectiu de la proposta és modificar alguns criteris en casos en què un conductor presenti signes d’embriaguesa o no disposi de carnet de conduir, entre d’altres actuacions temeràries.

Jané ha subratllat que, tot i les xifres, el permís per punts ha estat una eina que ha proporcionat “molt bons resultats” en la disminució dels accidents de trànsit i de les infraccions, i ha afirmat que amb les actituds més greus al volant no n’hi ha prou amb les multes.

“Hi ha un abans i un després. Realment el permís per punts ha tingut efectes positius”, ha subratllat, i ha recordat que molts discutien aquest mètode per fer front als comportaments més greus en l’àmbit de la conducció.

El conseller ha fet una crida als conductors que no poden circular per haver perdut els punts, tenir una sanció penal o administrativa, i a aquells que ho fan sense tenir el carnet, per alertar que el seu comportament té conseqüències per a la seguretat viària.