XII Ral.li Costa Brava Històric – 1/4 Octubre

0

COSTA 3

 Ral.li Costa Brava Històric

El RAL.LI COSTA BRAVA HISTÒRIC en la seva XII edició té una participació de luxe (molts cotxes estrangers i els millors equips nacionals), la base-HQ a l’Hotel RIGAT, un recorregut exigent i divertit (uns 1.500 kms i uns 40 trams).

Lloret de Mar torna a ser la capital del motor, amb el seu Village en el passeig marítim i el tram espectacle del Water-World.

Lloret de Mar (Girona), 1 d’octubre de 2015 a les 19h, va començar des del passeig Marítim de Lloret de Mar el XII Rally Costa Brava Històric, la prova de referència en regularitat per a automòbils i motocicletes clàssiques. Hi participen 65 automòbils i 8 equips de dues motos, encapçalats per Antonio Zanini al volant d’un Porsche 911 T amb el qual s’inscriurà en el proper Rallye Monte-Carlo Historique.

COSTA 5

Els millors especialistes estaran també a la sortida: el belga José Lareppe (Opel Ascona, 1975), Carles Miró (Porsche 911, 1981), Lluís Pallí (Mini Cooper, 1973), Felip Rigat (BMW 2002, 1977), Salvador Tallada (VW Golf, 1980), Sergi Giralt (Mercedes 250, 1969), Eduardo Conde (BMW 3.0, 1976), Víctor Sagi (Porsche 911, 1968) i un llarg etcètera que conté diversos equips estrangers. En motocicletes, lidera la llista de 8 unitats dobles els diferents vegades guanyadors del Costa Brava: Jordi Martí-Xavier Tibau (Honda Africa Twin 650), i les del Moto Club Impala de Susanna Permanyer-Lluís Mulero i Oriol Nubiola-Joan C. Gallart.

Entre els participants, diversos periodistes i també el Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau, que ho farà amb un Golf GTI de 1981. El parc d’automòbils es compon d’una amalgama de diversos models Porsche, BMW i Mini, Volkswagen, Jaguar, Volvo, Opel, Mercedes, Triumph, Datsun, Fiat, Autobianchi, Lancia, Alfa Romeo, Renault, Ford, Citroën i Seat. Pilots d’Espanya, França, Bèlgica, Itàlia, Regne Unit, Portugal, Andorra i Uruguai estaran representats en el ral·li, aquest últim país amb un dels seus màxims especialistes desitjós d’evolucionar per les carreteres virades de la Costa Brava.

BMW amb el XII Rally Costa Brava

BMW dóna suport al Rally Costa Brava com ve fent en totes les organitzacions de RallyClassics. A més dels cotxes de la caravana de seguretat del ral·li, BMW compta amb set unitats en competició, models 2002, 3.0 CSL, 2500 CS, 323, M635 CSI i 325i, i també dos Mini Cooper.

COSTA 2

 

VICTOR SAGI S’IMPOSA EN EL RAL.LI COSTA BRAVA HISTÒRIC MÉS DUR

COSTA 4

Els Víctor Sagi (pare i fill) s’han acabat imposant amb el seu Porsche 911RS de 1968 (ex-Torredemer) en el XII Rally Costa Brava Historic, desprès d’una dura lluita a la dècima durant  més de 1.400 kms amb Carles Fortuny-Carles Jiménez (Lancia Beta Coupé) i els mallorquins Pep Garau-Josep Hernandez

Destacada actuació en motos de Jordi Martí-Xavier Tibau (11º de la general) i de Oriol Nubiola-Joan Carles Gallart (13º) tot i la dificultat de l’itinerari i la conducció nocturna.

Ivan Tibau-Xevi Ardite, es van imposar en 3 trams, demostrant l’alt nivell de competitivitat del Secretari General de l’Esport de la Generalitat, que conserva de les seves èpoques de campió olímpic.

COSTA 6

En el XII Ral.li Costa Brava Històric de Lloret de Mar entre els seus participants hi ha tres noms importants: Antonio Zanini (campió d’Europa de Ral.lis en 1980, pluricampió d’España, i únic pilot en haver guanyat el Ral.li Costa Brava en Velocitat i en Regularitat), José Lareppe (pilot belga guanyador en dos ocasions del Ral.li Monte-Carlo Historique, i una en el Ral.li Costa Brava Històric), i Ivan Tibau (secretari general de l’esport de la Generalitat de Catalunya).

Els trams d’aquesta edició han estat els més clàssics dels antics ral.lis del campionat de Catalunya i d’Espanya, espectaculars, durs, complicats, ràpids, en bon estat i trencats, tot un seguit de complicacions per el pilotatge el que exigeix un alt grau d’habilitat al volant .

I que dir dels vehicles posats en cursa, meravelles rodants i espectacular sentir-los i admirar-los

Igualment la nostra admiració als pilots de motos, coneixent els trams per on s’ha circulat i que en la meva joventut vaig tenir l’oportunitat de poder competir en ells i les característiques del mateixos un 10 per aquests participants

TRAMS:

TR01 – TOSSA-ST.FELIU

TR02 – CASSA-MONELLS

TR03 – MADREMANYA

TR04 – SUSQUEDA-ST.HILARI

TR06 – ST.HILARI-FARNERS

TR07 – ST.GRAU

TR09 – ST.FELIU DE BUIXALLEU

TR10 – OSOR

TR11 – LES SERRES-LA BARROCA

TR12 – CAPSACOSTA

TR13 – SANTIGOSA-VALLFOGONA

TR14 – ORIS

TR15 – STA.EULALIA-ESTANY

TR16 – GRANERA

TR17 – GALLIFA

TR18 – EL FARELL

TR19 – ST.MIQUEL-CENTELLES

TR20 – ST.ANDREU-ST.PERE

TR22 – RUPIT-SAU

TR23 – BONAVISTA DELS CORTALS

TR24 – OSOR-PASTERAL

TR25 – BARROCA

TR27 – TOSSA-ST.GRAU

TR28 – LLORA-LES SERRES

TR29 – ST.PERE

TR30 – CLADELLS

TR31 – COLLSAPLANA-ENCLUSA

TR32 – ESPINELVES-ST.JULIA

TR33 – VILANOVA-RUPIT

TR34 – ST.PRIVAT-VIDRA

TR35 – COLL DE BRACONS

TR36 – ELS ANGELS

 

COSTA 1