Un professor a dissenyat un petit xip que permet carregar la bateria del mòbil en tan sols 10 minuts

Xip que carrega la bateria del mòbil en 10 minuts | Diari CatalàEn els últims anys s’ha experimentat cert avanç tant en la capacitat de les bateries com en la velocitat de càrrega, el que ha permès que alguns smartphones puguin carregar completament la bateria del mòbil en poc més d’hora i mitja. Alguns exemples d’això ho estem veient en terminals com el Note 4, el Galaxy S6 i el Galaxy S6 Edge +, la bateria carrega en hora i mitja al complet, però de 0 a 50% en mitja hora.

Un investigador de la Universitat Tecnològica de Nanyang a Singapur, el professor Rachid Yazami, ha dissenyat un xip capaç de carregar completament la bateria d’un smartphone en menys de 10 minuts.

El professor Rachid Yazami va ser un dels científics que van establir les bases de les bateries de ions de liti, i afirma que el xip que ha desenvolupat pot reduir substancialment el temps de càrrega, aconseguint que la bateria del mòbil estigui carregada al 100% en 10 minuts i fins i tot menys temps.

Xip que carrega la bateria del mòbil en 10 minuts | Diari CatalàEl xip s’incrusta a la bateria i, gràcies a un algoritme que mesura la tensió i la temperatura del component, pot calcular la quantitat exacta d’energia que requereix la pila perquè es carregui a tota velocitat.

Gràcies als algoritmes que porta a terme, el procés de càrrega es fa amb molta més seguretat, regulant la quantitat d’energia i la temperatura per evitar malmetre el component. També té la capacitat de determinar si una bateria està en perfectes condicions o no, prevenint les sobrecàrregues i els riscos d’incendi.

Rachid Yazami considera que el xip pot aplicar-se també a altres dispositius i té la intenció de provar el sensor a les bateries dels cotxes elèctrics.

El xip podria començar la seva comercialització a finals de 2016, per la qual cosa és probable que els flagships de 2017 integrin aquesta nova tecnologia o similars. I és que encara que ara sembla una bogeria, cal recordar l’evolució en els temps de càrrega des de fa 5 anys fins ara, on les bateries tenen el doble o triple de capacitat i carreguen a la meitat o menys de temps.