La precampanya per les generals del 20D comença a S’Agaró

La precampanya per a les eleccions generals del 20D serà la protagonista del XX Trobada d’Economia de S’Agaró (Girona), que tindrà responsables econòmics dels principals partits divendres i amb el ministre de l’Interior i cap de llista del PP a Cataluya, Jorge Fernández Díaz, per clausurar l’esdeveniment dissabte.

El president de la Generalitat, Artur Mas, que al principi havia d’obrir la trobada, finalment no assistirà, i ho acudirà en el seu lloc el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

Alhora, el paper de Fernández Díaz estava pensat inicialment per al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, assistent recurrent en anteriors edicions però que finalment no acudirà aquest any.

En ple debat públic sobre les conseqüències econòmiques del procés sobiranista per qüestions com nous controls per rebre el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) i el trasllat de seus empresarials fora de Catalunya, el president de la Cambra de Comerç d’Espanya i de Freixenet, Josep Lluís Bonet, conduirà una taula rodona prèvia a la inauguració sobre estabilitat política i economia que tindrà cinc ponents de vinculació política.

Seran el secretari d’Estat i Director de l’Oficina Econòmica del President del Govern, Álvaro Nadal; l’exsecretari d’Estat i actualment professor d’Esade i membre del consell d’administració de Banc Sabadell, David Vegara; el responsable de l’Àrea d’Economia de Podem, Alberto Montero; el membre de l’equip econòmic de C’s Antonio Roldán, i el secretari d’Economia del PSOE, Manuel de la Rocha.

En la inauguració també participaran la presidenta de la Fundació Internacional Olof Palme, Anna Balletbó, i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ja que les dues entitats organitzen les jornades.

Aquest divendres també tindrà lloc un sopar debat amb la participació prevista del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; la d’Illes Balears, Francina Armengol, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

DISSABTE

Fernández Díaz serà l’encarregat de clausurar la trobada dissabte, amb una conferència seguida d’un dinar amb els assistents; abans haurà hagut una taula de debat sobre tecnologia i nova economia i una altra sobre globalització i marca amb participants empresarials i institucionals.

Entre els quals hi ha figuren la vicepresidenta de Tous, Rosa Tous; la vicepresidenta i responsable de l’àrea econòmica del FC Barcelona, Susana Monje; el director general d’Airbnb a Espanya, Arnaldo Muñoz; la directora general de Barcelona Activa, Susana Tintoré, i el director del Consell Empresarial per a la Competitivitat, Fernando Casado, que conduirà una de les taules.