XXI Saló Manga obre les seves portes amb Dragon Ball i Mario Bros

0

El XXI Saló Manga arrenca i compta amb la presència del famós director Tadayoshi Yamamuro

El XXI Saló Manga obre les seves portes a Barcelona amb una gran acceptació. Organitzat per Ficomic al recinte de Fira Barcelona va obrir les seves portes ahir i finalitza diumenge, amb l’edició més gran de la seva història, 60.000 metres quadrats, i més activitats i expositors, s’estima rebrà 130.000 visitants.

Saló Manga obre les seves portes
Foto: Ingrid Llorens/ XXI Saló Manga – Tadayoshi Yamamuro

Ahir al matí es va veure pel saló, com un visitant més, al famós director de “Dragon Ball Z: la resurrecció de F“, Tadayoshi Yamamuro, també creador de personatges a Dragon Ball. La pel·lícula s’estrenarà el 5 de novembre als cinemes. Us deixem els clips exclusius.

El recent coordinador d’exposicions, Oriol Estrada, ha comentat en roda de premsa que el programa d’exposicions inclou ‘Manga en construcció‘, una exhibició sobre la presència de l’arquitectura japonesa en el manga i, especialment de “la relació de Gaudí amb Japó“, que tindrà un apartat específic sobre el modernisme i els edificis d’arquitectes japonesos a Barcelona.

Saló Manga obre les seves portes
Foto: Ingrid Llorens/ XXI Saló Manga-Tadayoshi Yamamuro

XXI Saló Manga obre les seves portes amb el 30è aniversari del personatge Súper Mario Bros on podrem veure una exposició que se centrarà de ‘1985-2015’, amb il·lustracions de la seva trajectòria.

En matèria d’exposicions el Saló Manga obre les seves portes amb ‘Kôsen: después del sueño oriental‘ manga fets per les dues espanyoles Aurora García i Diana Fernández; ‘Shisiki‘, amb dibuixos autografiats; ‘Dragones de papel: entre oriente y occidente‘, amb la visió d’aquesta figura mitològica; ‘Star Wars Japan‘, amb il·lustracions de Tsuneo Sanda, i ‘Manga nuclear‘, un reflex en el manga de l’atac de les bombes atòmiques a Hiroshima, entre altres exposicions.

Hiroyuki Makiuchi, cònsol general del Japó, ha celebrat que el Ministeri d’Agricultura del seu país s involucri en aquesta edició del saló, per això es podrà degustar autèntic sushi i fer la cerimònia del te. També “la reina japonesa del cava”, Miss Sake, assistirà a la ciutat per fer un tast de sake com a complement a l’exposició dedicada a aquesta tradicional beguda.

Saló Manga obre les seves portes
Foto: Ingrid Llorens/ XXI Saló Manga – Miss Sake