Yamaha FJR 1300 A i FJR 1300 ÉS (2016) 

Nascuda amb el mil·lenni, la Yamaha FJR 1300 va ser un dels primers models d’alta gamma del segment Sport Touring a oferir un rendiment esportiu amb capacitat real per desafiar grans trajectes oferint un dinamisme i esportivitat únics en el segment Touring. Des de llavors han transcorregut quinze anys marcats per una evolució constant, a través dels quals aquest reeixit model Sport Touring continua sent dels més populars en la seva categoria, amb més de 60.000 unitats venudes a Europa. Unes xifres que parlen per si soles.

Yamaha FJR 1300 - Diari Català
Yamaha FJR 1300

La gamma Yamaha FJR 1300 segueix atraient i afermant una legió d’usuaris motards experimentats que aprecien l’atractiu intemporal d’un clàssic que segueix mantenint el seu esperit amb la tecnologia Yamaha més avançada, per la qual cosa, a fi de mantenir-se fidel al concepte original (al mateix temps que atreure a nous clients) Yamaha presenta la nova gamma FJR amb especificacions tècniques actualitzades i noves per seguir sent un referent en prestacions, rendiment i versatilitat.

Yamaha FJR 1300 - Diari Català
Yamaha FJR 1300

Noves característiques de la FJR1300 A/AE/AS:

* Nova transmissió de 6 velocitats (engranatges de canvi de dents helicoïdals)
* Embragatge assistit estirabot (A&S)
* Conjunt de far de 4 LED
* Llums angulars de 6 LED (solament versions AE/AS)
* Llums de posició LED
* Intermitents LED
* Panell d’instruments redissenyat de 3 dials
* Nou disseny de colí amb conjunt pilot posterior LED
* Parafangs posterior redissenyat
* Compatible amb el sistema D-Air

Yamaha FJR 1300 - Diari Català
Yamaha FJR 1300

Yamaha ha tractat al seu model sport-touring FJR1300A i FJR1300ÉS a un canvi d’imatge lleu per a l’any 2016. La FJR ofereix el rendiment del motor més esportiu i amb caràcter, aquest model va tenir actualitzacions menors al 2006 amb una versió amb una transmissió automàtica, una renovació important al 2013, va renovar l’estat de la FJR a la d’una alternativa atractiva i assequible. Aquestes actualitzacions fan que les seves característiques s’hagin actualitzat com el YCC-T, xip de control de l’accelerador, D-mode, control de creuer, control de tracció, ABS, punys calefactables, parabrisa electrònicament ajustable i seient ajustable i posició del manillar.

Yamaha ha creat noves versions per donar més valor a la FJR amb la FJR1300ÉS equipada amb sistema electrònic de suspensió.

Yamaha FJR 1300 - Diari Català
Yamaha FJR 1300

Ambdues versions del 2016 de la FJR1300 conserven la mateixa cilindrada de motor de 1298cc, refrigerat per líquid, en línia de quatre cilindres, amb injecció de combustible, motor de 16 vàlvules amb dos canvis fonamentals: una transmissió de sis velocitats i un embragatge assistit. Les relacions de marxes s’han alterat amb una mica més curta la primera i segona velocitat, lleugerament més curtes la quarta i cinquena i s’afegit una sisena. El resultat final promet una millor acceleració i revolucions més relaxats als creuers d’autopista.

S’han actualitzat la instrumentació amb un tacòmetre analògic redissenyat (a l’esquerra) i la pantalla LCD central amb el que sembla ser la mateixa disposició LCD a la dreta amb la computadora de viatge i suspensió electrònica.

Incorpora fars LED i la llum posterior LED/intermitents de gir, fan que el model ara sigui més modern. En exclusiva per al model FJR1300ÉS són LED auxiliars d’il·luminació de corbes, les llums de corbes s’activen per un IMU que detecta l’angle d’inclinació, tant seqüencialment il·luminant un conjunt de tres llums LED en el costat que va inclinar.

Els models 2016 de la FJR1300A i FJR1300ÉS estaran disponibles en blau cobalt, i arribaran als concessionaris a partir de març.

Font: Yamaha.eu