Yamaha Sports Ride Concept, quatre rodes i 750 quilograms

0
Yamaha Sports Ride Concept | Diari Català
Vista frontal del Yamaha Sports Ride Concept
Yamaha Sports Ride Concept | Diari Català
Vista frontal del Yamaha Sports Ride Concept

El Yamaha Sports Ride Concept ha estat presentat al Saló de Tokio

Si parlem de Yamaha tots ho relacionem amb el món de les motos però, per si no ho sabíeu, un cop a l’any (en cada Saló de Tokio) s’animen a llençar un prototip de quatre rodes. Aquest any el candidat és el Yamaha Sports Ride Concept.

Com és lògic, Yamaha no es centrarà en un gran esportiu, per això opta per petits models molt a l’estil del que fa Lotus. En aquest cas, el Yamaha Sports Ride Concept és un petit esportiu biplaça que mesura 3,9 metres de llarg, 1,7 d’ample i 1,17 d’alçada. A més a més, el seu pes total és de només 750 quilograms.

El desenvolupament d’aquest Yamaha Sports Ride Concept ha durat cinc mesos i la ment pensant ha estat Gordon Murray, dissenyador que, entre d’altres, va ser qui va donar vida al mític McLaren F1 dels anys 90. Així mateix, el disseny del concept ha estat dirigit per Dezi Nagaya, qui havia treballat a Toyota.

Yamaha Sports Ride Concept | Diari Català
Vista posterior del Yamaha Sports Ride Concept

Com tots aquests esportius, el Yamaha Sports Ride Concept ofereix una posició de conducció enganxada a terra on el cockpit voreja al conductor. El seu disseny és, si més no, espectacular amb un frontal afilat acabat en punxa que amaga unes òptiques molt fines i allargades. La línia lateral mostra uns passos de roda molt marcats amb unes llandes de radis molt fins on s’hi ubiquen les pinces de fre de color blau. A la part posterior també equipa unes òptiques allargades i fines, separades per la doble sortida d’escapament ubicada a la part central superior. A sota es deixa entreveure el difusor.

Per construir tot això la marca japonesa ha utilitzat fibra de carboni per tal d’aconseguir el pes de 750 kg del Yamaha Sports Ride Concept però, el que no sabem, és quina mecànica utilitza. Hi ha rumors que diuen que podria equipar un petit propulsor de benzina de tres cilindres i 1 litre de cubicatge amb una potència que rondaria els 70-80 CV. Segurament esperaríeu més potència, però ajuntem aquesta amb el reduït pes, ens proporciona un joguet que sobretot vol emetre sensacions de diversió i somriures continuats en qualsevol carretera revirada.