Zarco, campió del món de Moto2

0
Johan Zarco
EP: DAVID GOLDMAN
Johan Zarco
EP: DAVID GOLDMAN

La decisió de Rabat de no corre el gran premi, el proclama campió

El pilot francès Johan Zarco (Kalex) s’ha proclamat matemàticament campió del món de Moto2 a causa del que l’espanyol Tito Rabat (Estel Galícia 0’0 Marc VDS) no correrà aquest cap de setmana el Gran Premi de Japó que es disputa en Motegui, a causa de la seva fractura en el radi del braç esquerre que va sofrir mentre entrenava el dilluns passat en el circuit de Tavernes (Almeria).

El pilot de Niça, després de quatre anys en la categoria, ha signant una temporada espectacular amb un total de 12 podis consecutius, amb sis victòries fins al moment, i afrontava la cita japonesa amb un avantatge de 78 sobre Rabat, l’únic rival que podia disputar-li el títol.

“Em dolia poc, però m’ha faltat força en el braç lesionat per poder aguantar en les fortes frenades que hi ha en Motegui. Seguir així tot el cap de setmana no tenia sentit. El campionat s’ha esfumat i per la segona plaça no val la pena arriscar-me a sofrir una altra caiguda que agreugi la meva lesió”, va assegurar Tito Rabat en declaracions facilitades pel seu equip.

El pilot català, que només va poder completar vuit voltes durant la primera sessió d’entrenaments lliures d’aquest divendres, va apuntar que està “decebut” per no haver pogut lluitar fins al final, però “va felicitar a Johann Zarco pel campionat”. “Ha corregut sense cometre cap fallada aquesta temporada i es mereix ser campió”, va afegir.

“Córrer lesionat com està no té sentit per a ‘Tito’. Necessita més temps per recuperar-se de l’operació a la qual es va sotmetre el dilluns i seguir aquí a Japó solament hauria augmentat el risc que la lesió anés a pitjor. Acabar segon o tercer en el campionat tampoc és important, però sí que ho és la seva salut i, per això, hem pres junts la decisió de retirar-nos aquest cap de setmana”, va justificar Michael Bartholemy, Team Principal de l’equip.

Es va explicar que “la setmana” que ve veuran com va la lesió i “prendran la decisió” de si l’espanyol participa o no en el Gran Premi d’Austràlia en Phillip Island i va felicitar a Zarco que “ha fet una temporada impressionant”.