El Zenos E10 R assegura una diversió infinita

Us imagineu ajuntar el motor d’un Ford Focus RS amb un cotxe de l’estil del KTM X-Bow, doncs deixeu de somiar, ja el teniu aquí. Els “bojos” que han creat un cotxe així són Zenos Cars, companyia britànica de cotxes lleugers fundada per Ansar Ali, antic cap de Caterham. En aquest cas ens presenten el seu segon producte, el Zenos E10 R, que segueix fidel a la idea de l’anterior model, l’E10 S, però millorant la recepta.

Aquest Zenos E10 R està fabricat en alumini i fibra de carboni i, gràcies a l’ús d’aquests materials, aconsegueix baixar fins els 700 quilograms de pes, el qual combina amb un motor 2.3 litres Ecoboost de quatre cilindres de Ford que genera una potència de 355 CV i un parell màxim de 475 Nm. Tot ell s’associa a una caixa de canvis manual de sis velocitats; conducció pura!

Tal com hem dit, el motor és d’origen Ford i és el mateix que equipen models tan espectaculars i únics com el Ford Mustang i el nou Ford Focus RS. Gràcies a aquest sensacional propulsor, el Zenos E10 R accelera de 0 a 100 km/h en només 3 segons i arriba fins els 250 km/h.

De sèrie, el Zenos E10 R equipa uns amortidors Bilstein, un potent equip de frens i llandes de 16 polzades davant i 17 polzades darrere. Opcionalment, podem escollir uns seients de fibra de carboni, arnés de sis punts i un volant que es pot treure i posar, elements propis de la competició.

I el preu d’aquest Zenos E10 R? Doncs és de “només” 39.995 lliures angleses, el que equival a uns 57.000 euros. Sí, és més car que el Focus RS o el Mustang, però la diversió que et proporcionen els 700 quilos i els 355 CV no t’ho dóna ningú.