El francès es converteix en el quart entrenador de la història que aconsegueix l’‘orelluda’ en la seva primera temporada en l’elit del futbol

Miguel Muñoz Mozún (Real Madrid, 1960), Tony Barton (Aston Villa, 1982), Pep Guardiola (FC Barcelona, 2009) i Zinedine Zidane (Real Madrid, 2016) són els quatre entrenadors de la història que han aconseguit la Copa d’Europa en la seva primera temporada en l’elit del futbol.

Zidane va assumir la responsabilitat del primer equip ‘blanc’ el 4 de gener del 2016, després que la directiva decidís destituir Rafa Benítez per la mala dinàmica de resultats. Des d’aleshores, el Madrid va redirigir el rumb a la lliga i a Europa per acabar, finalment, fent-se amb l’onzena Copa d’Europa de la seva història.

 

Cinquè francès que l’aconsegueix

Amb la victòria en la final davant l’Atlético de Madrid, Zidane és converteix en el primer entrenador francès que guanya el màxim trofeu europeu a nivell de clubs després de les cinc derrotes consecutives d’Arsène Wenger (Arsenal, 2006), Didier Deschamps (Monaco, 2004), Robert Herbin (Saint Etienne, (1976) i  Albert Batteux en dues ocasions (Stade de Reims, 1956 i 1960).

Zidane, celebrant una Champions com a jugador | FOTO: europapress.com
Zidane, celebrant una Champions com a jugador | FOTO: europapress.com

 

Zidane s’uneix a Cruyff, Rijkaard i Guardiola

Amb la Champions a la butxaca, Zidane també es fa un lloc entre els que han aconseguit fer-se amb el títol com a jugador i com a entrenador. Miguel Muñoz Mozún, Giovanni Trapattoni, Johan Cruyff, Carlo Ancelotti, Frank Rijkaard i Pep Guardiola eren, fins ara, els elegits d’una llista a la qual s’uneix una altra llegenda de la història del futbol: Zinedine Zidane.