Zotac també s’endinsa al mercat de SSDs

  0
  Zotac també s'endinsa al mercat de SSDs

  Zotac també s'endinsa al mercat de SSDs

  Zotac International s’ha aventurat ara al competit mercat de SSDs llançant els seus propis models

  Zotac International, un dels fabricants més importants de targetes gràfiques per NVIDIA, però també de mini PCs (ZBOX), s’ha aventurat ara al competit mercat de SSDs llançant els seus propis models, que de moment es diuen simplement Zotac SSD Premium Edition, vénen en format SATA 3 de 2.5 pugladas i estan disponibles en capacitats de 240 i 480 GB.

  El mercat de SSDs està ara mateix en un procés bastant delicat des de el nostre punt de vista. Són molts els fabricants que competeixen en un segment que sens dubte està en auge doncs proporcionen alt rendiment ocupant poc espai, escalfant-se poc i cada vegada amb millor relació preu / capacitat, la qual cosa produeix una competència de preus per tractar de captar clients.

  Aquesta part és sens dubte bona per a l’usuari, perquè trobem SSDs molt potents i de gran capacitat a preus cada vegada més baixos. No obstant això té una part dolenta i és que el mercat comença a estar saturat, a més clar que com ja sabeu l’estàndard SATA 3 ha arribat al seu límit de rendiment amb les últimes generacions de SSDs i ja no se li pot treure un major partit, per la qual cosa molts fabricadors estan optant per altres tipus d’emmagatzematge SSD com el M.2 que utilitza interfície PCIExpress.

  Zotac ha decidit fer aquest pas i ho fa amb una gamma de SSDs d’alt rendiment, ja que gràcies a la seva controladora Phison de quatre nuclis i NAND MLC, els seus dispositius d’estat sòlid proporcionen unes taxes teòriques de fins a 520 MB/s de lectura i 500 MB/s d’escriptura, com ja és habitual fregant el límit de la interfície SATA 3.

  Segons Zotac aquests discos són dels més duradors del mercat, doncs tenen una taxa de 480 TBW (TeraBytes Written). A més inclouen algunes característiques especials com per exemple SmartECC (reconstrueix automàticament errors quan les proves ECC fallen), SmartRefresh (monitoritza la salut dels blocs ECC), i per descomptat compta amb característiques de protecció davant fallades de subministrament elèctric per evitar pèrdues de dades.

  De moment Zotac no ha dit ni quan estaran disponibles els seus SSDs ni a quin preu, l’única cosa que sabem és que arribaran en capacitats de 240 i 480 GB, en format de 2.5 polzades i amb interfície SATA 3.