El Zotye SR8 és una còpia exacte del disseny del Porsche Macan

El mercat xinès d’automòbils és dels més estranys del planeta. Té una mescla de models força peculiar que no saps molt bé d’on surt. Marques europees aposten pel país asiàtic amb models que només es venen allà, però també hi ha marques pròpies amb un gust pel disseny una mica controvertit. Dins d’aquest últim grup apareix la marca Zotye, després del seu èxit amb el model T600 (una mescla d’Audi Q5 i Volkswagen Touareg), es llença a per un nou cotxe, el Porsche Mac… perdó, el Zotye SR8.

Zotye SR8, el Porsche Macan xinés | Diari Català
Mateix interior que el Porsche Macan

Gairebé se m’escapa el concepte Porsche Macan ja que no cal ser molt espavilat per veure que estem davant d’una còpia descarada del SUV alemany. Potser es modifica la forma d’alguns elements com les òptiques, però la resta no és més que un Macan tres delícies. Fins a l’interior segueix els mateixos patrons, exceptuant el símbol de la marca.

Però, tot i que sembli un Macan respecte al disseny, la base és la mateixa que utilitza el Hyundai ix55/Veracruz (model que no ha arribat a Europa). A més, el motor d’aquest Zotye SR8 no és digne de Porsche; munta un motor tricilíndric de 2 litres turbo d’origen Mitsubishi que genera 190 CV associats a una caixa de canvis manual de cinc velocitats o a una automàtica de doble embragatge de sis velocitats.

Zotye SR8, el Porsche Macan xinés | Diari Català
Mateix disseny del Porsche Macan

Sens dubte el tema dels plagis de models europeus a Xina és bastant habitual i ha provocat conflicte a les dues parts. Tot i així, el mercat oriental vol seguir amb aquesta estratègia ja que, pel que sembla, aquests popurris els funcionen comercialment bé, ja que per un mòdic preu (uns 23.000 euros en el cas del Zotye SR8) pots emportar-te a casa un model molt similar a, per exemple i en aquest cas, un Porsche Macan. Si això és ètic o no ja depèn d’un mateix.