Zowi és un petit robot dissenyat per Bq amb el principal objectiu de fer que els més petit aprenguin jugant de la forma més divertida

Zowi, el robot per els futurs Mark Zuckerberg | Diari CatalàL’objectiu de Zowi és ensenyar als nens que la tecnologia pot ser transparent, propera i divertida. És una joguina, però també un ecosistema educatiu amb un recorregut didàctic. Té forma quadrada i ens ha enlluernat amb els seus ullets rodons i la seva boca de led.

Zowi pot caminar, ballar, evitar obstacles, emetre sons i fer gestos amb la boca. Tot això es pot controlar des de l’app que abans has de descarregar-i que és gratuïta.

Zowi App
Developer: bq
Price: Free

Zowi, el robot per els futurs Mark Zuckerberg | Diari CatalàUn dels aspectes més curiosos d’aquest petit robot és que, en certa mesura, és capaç d’interactuar amb el que l’envolta. Per exemple, els ulls de Zowi són, en realitat, sensors d’ultrasò.

Posa objectes o la mà a l’altura dels seus ulls i els esquivarà per no xocar. A més, respon a cops al cap i sons propers i porta incorporat un micròfon amb el qual escolta el que passa al seu voltant. Si li dónes cops al costat del seu cap reaccionarà com si fos una persona.

Des de Bq volen que Zowi sigui un robot per a futurs programadors i la veritat és que no caminen desencaminats, ja que té una placa reprogramable perquè els més petits li puguin ensenyar a fer coses noves.

Zowi, el robot per els futurs Mark Zuckerberg | Diari CatalàA través de Bitbloq, una eina de programació per blocs, es poden crear noves sintonies o programar-lo perquè reaccioni davant sons. També es pot desmuntar per veure com és per dins i afegir nous sensors per programar amb Bitbloq.

Zowi té una autonomia de vuit hores de joc, que no està gens malament i 80 en repòs. Les seves dimensions no són molt grans, de manera que no et resultarà aparatós, tot just 15 centímetres d’alt i ni mig quilo de pes i te un preu de uns 100€.

Podeu trobar mes informació a la web del Bq.