Zurich, una altre empresa que aposta per Barcelona

0
Skyline del 22@ a Barcelona. inversió | Font: Wikimedia
Skyline del 22@ a Barcelona | Font: Wikimedia

L’asseguradora suïssa crearà fins a 200 llocs de treball en dos anys a la ciutat comtal

Aquesta setmana el Conseller Delegat de Zurich a Espanya, Vicente Cancio, ha explicitat que Zurich apostarà en els propers temps per Barcelona. I doncs, l’empresa d’assegurances establirà el seu centre mundial de dades a la ciutat olímpica.  Així ho ha fet públic durant una nova sessió dels Matins ESADE, on també ha afirmat que aquest projecte suposarà “dos-cents llocs de treball de nova creació en els propers dos anys a les instal·lacions que el grup té a Bac de Roda“. Una ocupació que serà d’alt valor afegit, amb perfils internacionals que vindran a Barcelona. Tanmateix, ha continuat Cancio, ” es tracta d’un projecte estratègic del grup, des d’on es donarà servei a tot el món i es crearà valor amb l’ús del big data“.

El big data, doncs, es situarà al número 58 del carrer Bac de Roda, on Zurich ja hi té ServiZurich, des del 2006. Una instal·lació que acull un centre tecnològic que investiga l’internet de les coses i l’ús dels drons, amb l’objectiu d’oferir solucions innovadores i productes tecnològics d’alta qualitat als seus centres de negoci. Amb tot, Vicente Cancio ha volgut ressaltar que aquest anunci “suposa no només una aposta per Barcelona, sinó pel talent, i Barcelona reuneix les característiques necessàries per atreure’l no només a Espanya, sinó a tot el món, on hi ha qualitat de vida i es pot competir en quant a despeses“. Una inversió que demostra la voluntat del grup d’apostar per les noves tecnologies.

La tecnologia és automatització

En aquesta línea, Vicente Cancio, ha explicat la importància de la tecnologia pel seu sector, doncs, ha assegurat, “la tecnologia per a la indústria asseguradora significa automatització“. Així mateix, ha avançat que Zurich “està treballant en plataformes digitals que permetin la intermediació directe amb els nostres clients, el que suposa una revolució, ja que fins ara només teníem contacte directe amb el client en el moment que hi hagués un sinistre“. Una estratègia que els exigirà transparència, ha afirmat, i companyies eficients. Finalment, ha demanat a les autoritats la creació d’un supervisor especialitzat en assegurances. I doncs, la recent normativa europea Solvencia II obligarà al sector a millorar el control, i la mesura dels riscs als que estan exposades les asseguradores.